Menu

2 stærke Jyllinge FC-profiler I FC Roskilde`s U-14-trup

image
Carsten Bjørke
11. april 2017 kl. 09:09
Resultatet af samarbejdet med FC Roskilde har nu ført til, at de 2 Jyllinge FC drenge Andreas Dahl og Christian Sandbeck Bruhn er blevet en fast del af FC Roskilde`s U-14-trup. Vi har sat de to drenge stævne i klubhuset på Spraglehøj en tirsdag eftermiddag kl.14.35….direkte efter skoletid i 7 klasse på Baunegårdsskolen i Jyllinge.

(Carsten Bjørke : CB, Andreas Dahl  :AD, Christian Sandbeck Bruhn : CSB, Christian Bonderup:  Bonden Mark Jensen: MJ)

CB : Hvorfor fodbold og hvornår startede i ?

AD : ”Jeg startede som 4-årig, fordi jeg elskede at sparke til en bold”.

CSB : ”Jeg lærte fodbold at kende, fordi min bror også gik til fodbold.

De 2 talenter startede med Flemming Breum som træner, og siger nu farvel til et trænerteam med Christian Bonderup m. fl. som omdrejningspunkt.


CB : Hvornår startede interessen fra FC Roskilde ?

AD : ”Jeg blev inviteret til prøvetræning  i FC Roskilde, nogenlunde samtidig som Christian”

CSB : ”Jeg havde også en kontakt til Brøndby , hvor jeg blev tilbudt prøvetræning i efteråret 2016, men jeg besluttede i samråd med Brian Ditlev, Jyllinge FC og mine forældre at sige NEJ til Brøndby. Jyllinge FC var jo samarbejdsklub med FC Roskilde og selve logistikken med kørsel passede bedre med FC Roskilde, hvor jeg blev inviteret til prøvetræning ca. 2 måneder efter prøvetræningen i Brøndby IF”.

Efter 2 ugers prøvetræning blev begge en del af bruttotruppen i FC Roskilde`s U-14 setup. Primo marts blev truppen skåret ned fra 25 til 21 spillere og de 2 Jyllinge-drenge var fortsat med….


CB : Så kom dagen hvor I fik den endelige positive besked om, at I var en del af den faste trup. Hvordan reagerede i ?

AD : ”Jeg var så glad og lettet at jeg næsten ikke kunne tale”.

CSB : ”Jeg kunne bare alt og mine forældre var meget stolte”.


CB : Kommer I til at savne noget i relation til Jyllinge FC ?  Begge svarer næsten i munden på hinanden : vores holdkammerater og Christian tilføjer : og ”for sjov bold”.

For sjov bold kom meget hurtigt og måske et udtryk for, at det i fremtiden bliver en hel del mere strømlinet med hele FC Roskilde`s setup. At det er 2 kommende prof`s jeg sidder overfor kommer tydeligt frem, da der kun bliver nippet til de  2 colaer der er stillet frem, ligesom slikposen stadig ligger og hygger sig…..


CB : Nu siger I jo farvel til Christian, Kristian og Lene –  hvad siger I til det  ?

AD : ” Bonderup er rigtig sjov, men kan være barsk når det kræves”  

CSB : ”Han er tough i kampe…”

Deres udsendte har forelagt dette for Christian Bonderup( Bonden), der siger :

”Det har de jo fuldstændigt ret i, for i trænertemaet vil vi vinde, på en fair måde. Det gjorde vi ikke altid for nogle år siden, men vi fik banket masser af tro på egne evner ind i drengene. Dahl og Bruhn er hamrende seriøse, specielt Dahl, der ikke er her for sjov – han vil lære”

CB : ”De sagde jo også, at du var sjov, hvordan kom det til udtryk” ?

Bonden: ”Når det virkelig ”kogte”, kunne jeg godt finde på at samle drengene og spørge dem om hvordan det går med damerne – jeg har altid mødt dem i øjenhøjde på min måde..”

I forbindelse med overgangen fra Jyllinge FC til FC Roskilde har der været en meget tæt dialog mellem Christian Bonderup og FC-Roskilde træner Mark Jensen, hvilket virkelig er en solstrålehistorie på, hvorledes man sikrer de 2 talenter den bedst mulige start i FC Roskilde( også med feedback fra drengene og Deres forældre).

I FC Roskilde er det som sagt Mark Jensen der skal styre de 2 Jyllinge-drenge og jeg har talt med drengene om hvad de tror Mark Jensen vil sige om deres fodboldfærdigheder….

AD : ”dygtig tekniker, godt overblik, gode afleveringer selvom der godt kan optimeres her, jeg skal bruge kroppen og gå til den” På en skala fra 1-10(10 højest) ligger mit temperament på en 7-8 stykker”

CSB : ”godt overblik, stærkt kropspil, klog spiller, god til at positionere sig, godt spark, men jeg skal som forsvarsspiller afholde mig fra driblinger”

 

Selvtilliden fejler jo ikke noget….så vi har forelagt dette for Mark Jensen Fc Roskilde.

CB : ”Har drengene ramt plet ?”

MJ : ” Andreas er en playmaker, så det rammer fint. Andreas skal udvikle sig rent defensivt og skal være mindre ydmyg i sin tilgang til tingene, må godt bruge sit temperament og folde sig ud”.

”Christian er en lederskikkelse – mange ting både på og udenfor banen bliver centreret om ham, stærk defensiv i duelspillet, skal lægge mere på i sin pasninger i det opbyggende spil”

I FC Roskilde kommer den til at stå på fodbold mandag, onsdag, torsdag, fredag med kamp i weekenden, så der bliver ikke tid til så meget andet, så på spørgsmålet om lektier siger Andreas : ”det er ikke noget problem”, medens Christian tilføjer, at hjemme hos ham er det fodbold, hviledag,lektier i nævnte rækkefølge inden der bliver lidt tid til tant og fjas og samvær med kæresten Ida( spiller selvfølgelig også fodbold i Jyllinge FC).

Så må Deres udsendte på toilettet – da jeg kommer ud medbringer jeg en flaske AJAX fra rengøringstjansen som var glemt..hvilket udløser et 5-6 minutter`s langt grineflip hos begge drenge…….

CB : ”Hvis vi nu skal drømme lidt, hvordan ser drømmekarrieren så ud” ? og jeg finder hurtigt ud af, at det er 2 meget ambitiøse drenge jeg sidder overfor for svarende kommer prompte og det viser sig, at FC Roskilde kun er en mellemstation…..dog siger Christian, at skulle det kikse i FC Roskilde, så vender han tilbage til Jyllinge FC (hvilket i øvrigt er helt i samarbejdets ånd..)

AD : ”FC Roskilde…FCK…Ajax…United”  

CSB : ”FC Roskilde, så til et større hold I DK og så gerne Holland I en klub med et godt ry, der er god til at få unge talenter med og så afslutning i Premier League”.

Der bliver fortsat ikke taget ret meget af slikposen, så Deres udsendte giver de 2 talentfulde drenge posen med efter endt snak, medens jeg små-filisoferer lidt over om jeg lige har siddet overfor en ny succeshistorie med start i Jyllinge FC, som f.eks.Christian Gytkær,( Rosenborg i Norge… og nu 1860 München i Tyskland).

Hvis ja vil jeg kunne sige : Dem kender jeg.

Luk